Användning av cookies

Kakor är textfiler som sparas på besökarnas enheter. Nästan alla webbplatser använder kakor för att det är standardpraxis.

Olika typer av kakor

  1. Den ena typen ser till att en fil sparas under en längre period på din enhet. Den har som funktion att tala om vad som har uppdaterats sedan du sist besökte hemsidan.
  2. Den andra typen av kakor kallas sessionskakan. Under perioden du är inne på en speciell sida, lagras denna kakan tillfälligt på din enhet för att hålla reda på vilka inställningar du har valt.

Är kakorna farliga?

Kort och gott så är de helt ofarliga. Det är totalt omöjligt att du kommer få något virus av dem eller nåt i den stilen. De är dessutom extremt små så du kommer inte ens märka av dem på din hårddisk.

Kan jag avböja kakorna?

Om du vill avböja kakorna så har du rätt till det. Detta gör du genom att ändra inställningar på din dator. Du måste ändra hur din webbläsare hanterar kakorna och där kan du be din webbläsare att inte ta emot dem.

Vad säger lagen om kakorna?

Enligt vår nya lag som någon mycket smart människa har tagit fram så måste alla webbsidor ha en massa popups som säger att de använder cookies. Detta gör användarupplevelsen så otroligt mycket bättre.

Dela med dina vänner